Joi, 2024-04-25, 3:45 AM | Welcome Guest | Registration | Login
RSS

CumSa.ucoz.com

Main » 2008 » August » 21 » Cum sa faci “slime”
Cum sa faci “slime”
1:26 AM
Sau muci, mai popular. Si aici e vorba de varianta stiintifica, nu de bagat degetul in nas . . E plin youtube-ul si metacafe-ul de el mi-a placut la nebunie. Si ca sa va fac curiosi (sau profund scarbiti pe simandicosi), o poza cu reusita:

muci verzi - final
 
Imi aduc aminte ca mai demult erau de vanzare niste cutiute cu o substanta din asta, probabil child-proof, de diverse culori. Urmatorul produs in ordinea cronologica a fost o palma tot dintr-o gelatina din asta, si cu un “siret”, care le aruncai pe perete si se lipeau :).
necesare pentru facut muci
 lipici lichid. Cred ca merge si cu aracet, nu am incercat. il gasiti la orice librarie, la 1 ron tubul. (1 tub mi-a ajuns pentru 4 serii de muci)
- colorant alimentar. cand am cerut in magazin asa ceva, vanzatoarele au belit ochii mari. cum nici vopsea de oua n-am gasit (o vanzatoare mai sprintena m-a intrebat daca a venit pastele si nu stie. am evitat sa-i raspund la misto ca vreau sa-mi vopsesc ouale, si nici ca vreau sa fac muci colorati nu i-am spus), cerneala n-am vrut sa folosesc. asa ca a trebuit sa improvizez, o jumatate de cana de apa cu 2 plicuri de ceai de menta pentru verde, si alta jumatate de cana de apa cu 2 plicuri de ceai de fructe de padure / capsuni pentru “rosu - roz”
- boluri, lingurite, furculite :D
- si cel mai important la final, borax (praf). daca nu aveti drept amica nicio profesoara de chimie, sa va fie rusine. din ce am inteles eu, borax este folosit pe post de detergent universal, ar trebui sa se gaseasca pe la supermarketuri. pe la farmacia verde s-ar putea sa aiba iar, pentru ca se fabrica si sapun cu ajutorul borax-ului.
Step 1: Se toarna lipici intr-un bol. nu foarte mult
Step 2: Se toarna cateva lingurite de apa cu colorant / ceai peste lipici, si se amesteca pana devine omogen
lipici cu apa colorata
Step 3: Se umple o jumatate de pahar cu apa, si se toarna o lingurita de borax. Se amesteca bine si se lasa cateva minute sa se dizolve (adica pana solutia devine transparenta)
Step 4: the fun part. Se toarna o lingurita din paharul cu borax peste lipici si apa, si se amesteca bine. imediat, incepe sa se formeze mucilagiul. Daca ati pus foarte mult lipici cu apa, mai turnati inca o lingurita, si tot asa, pana ajungeti la consistenta dorita. este esential sa amestecati bine, si sa nu puneti foarte mult borax, pentru ca devine ca piftia. adica gelatinos, dar nu curge, se rupe in bucatele care se “sudeaza” mai greu
muci verzi 2
muci verzi 3
 
Si un filmulet cand am incercat sa-l refac pe rosu - aiurea facut, aiurea rezultat ca am pus prea mult borax (l-am facut gelatina)
 
 
 
Views: 2349 | Added by: cumsa | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Our poll

Rate my site
Total of answers: 284

Login form

News calendar

«  August 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Search

Subtitrari ::filme online gratis ::Digisport Live Filme online