Vineri, 2024-03-29, 1:08 PM | Welcome Guest | Registration | Login
RSS

CumSa.ucoz.com

Main » 2008 » Septembrie » 8 » Cum sa ai un blog de succes
Cum sa ai un blog de succes
5:12 AM

În acest articol mă refer la bloggeri mici, care au un blog de ceva vreme, dar care nu au trafic, sau nu sunt îndeajuns de cunoscuţi.

Eşti un blog mic. Scri citeţ (în română, nu messingăreală), foloseşti ţ şi ş în loc de tz şi sh, iar blogul tău nu este format din propagandă strictă pentru filmuleţele de pe youtube sau bancuri şi statusuri de messeneger.

Ai articole cu opiniile tale despre diverse lucruri, te exprimi coerent, şi ai un minimum de cultură. dacă întruneşti toate condiţiile de mai sus, ai trecut de primul pas şi ai o şansă să te remarce şi alţi blogeri.

Sigur, acum că ai învăţat să scrii corect şi interesant, eşti tentat să faci SEO.

NU te va ajuta dacă te apuci să scrii cuvinte ascunse în pagină, care se găsesc des în căutări. Gen Steaua, Angelina Jolie sau alte variaţiuni pe tema asta. Dacă vei folosi cuvintele astea, numai publicul care caută aşa ceva o să îl ai. Şi dacă publicul ăla îl vrei, nu ştiu de ce mai citeşti articolul ăsta.

Încearcă să citeşti bloggeri mai cunoscuţi, şi să observi ce le-a creat lor popularitatea. Ce i-a făcut să fie citiţi, cunoscuţi. Fiecare are o caracteristică în articolele sale, un mod de a le aborda care este strict personal, şi original. Nu o să le rezolvi nimic dacă te apuci să copiezi stilul altui blogger. Sau să îi reformulezi articolele. Puţinii cititori aia care îi ai, când vor vedea că ai copiat articolele care le-au mai citit odată, vor dispărea. Dacă vrei să îţi faci reclamă, încearcă să intri în contact cu alţi blogeri, participă la evenimente şi demersuri colective, şi comentează mult pe alte bloguri. Ideea e ca numele blogului tău să devină un “brand”, când cineva aude acel nume, să se ducă automat cu gândul la tine.

Desigur, poţi să faci asta şi dacă te apuci să îi cauţi la naţii şi familii pe toţi blogeri cunoscuţi, dar după aceea toţi te vor vedea ca pe un alt fomist care s-a repezit la ciolan, că aşa făcea restul turmei. Ideea e să devii prieten cu blogosfera, să te integrezi în ea, nu să te ştie toţi de Gică Contra.

Renunţă şi la prostiile cu trafic fals şi alte tâmpenii. Dacă vrei public adevărat, să ai cititori fieli, fii sigur că ăia te vor citi pentru că le place ce scrii, nu pentru că au rămas impresionaţi:

“woow, are 1000 de subscriberi in feed, înseamnă că e bun!”. Eu personal nu mă uit la statistici. Sunt blogeri mari care nu îi citesc pentru că nu ma atrage stilul lor de scris, şi blogeri mici cu 3 vizitatori dar care îi citesc pentru că mi se pare că scriu interesant, şi frumos.

Sunt câteva sfaturi, nu sunt perfecte, ştiu că mai găseşti o tonă de astfel de sfaturi la blogeri cunoscuţi, dar ăsta e un blog pentru blogosferă, pe acre se scriu ideile de bază care stau la baza ei. Sper să vă ajute cât de cât.

Views: 1559 | Added by: cumsa | Rating: 5.0/1 |
Total comments: 3
3 Filme  
0
http://analysis.ucoz.com/
http://analysis.ucoz.com/

2 Santo Ion  
0
Te invit sa-mi dai notta pentru blogul meu : http://primapaginagoogle.blogspot.com/
Multumesc.

1 iuliana  
0
Te invit si pe tine

Name *:
Email *:
Code *:

Our poll

Rate my site
Total of answers: 284

Login form

News calendar

«  Septembrie 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Search

Subtitrari ::filme online gratis ::Digisport Live Filme online